Blog

Kontortid

Kontortid er onsdage fra kl. 17:00 - 18:00 her svares der på Mail, SMS, Tlf, Osv.

Du kan altid forventer et svar inden for 5 arbejdsdage.

Ønsker man et møde i klubbens lokaler skal dette bookes via mail på ulrik@silkeborgkarateskole.dk

WKF Regler for Gi'en

Når jakken er strammet rundt om taljen med bæltet, skal den mindst have en længde, så den dækker hofterne, men ikke længere end til ¾ ned på låret.

Hvad kvinder angår, er det tilladt at bære en ensfarvet, hvid T-shirt under Gi.

Jakkens ærmer må maksimalt gå til håndleddets bøjning og
skal mindst nå halvvejs ned på underarmen, jakkeærmer må ikke rulles op.

Benklæder
skal have en længde, så de dækker mindst 2/3 af skinnebenet og må ikke rulles op. Benklæder må max, gå til fodleddets bøjning.

Bælter må max være 2/3 i længden. 
 

WKF Kata Bedømmelse

Sådan bliver du bedømt ved et WKF stævne.

 

 1. Overensstemmelse

-         Stilart

-         Kata

 

 1. Teknisk Udførelse

-         Stillinger

-         Teknik

-         Korrekt åndedræt

-         Kime (Fokus)

-         Overgangsbevægleser

-         Sværhedsgraden

-         Timing

 

 1. Fysisk udførelse.

-         Kraft

-         Balance

-         Hastighed

-         Rytme

Resultater fra Holstebro Karate Open 2016

Holstebro Karate Open 2016

Den. 27.11.2016 stillede Silkeborg Karate skole med 4 kæmpere ved Holstebro Karate Open 2016. For at alle fik så mange kampe som muligt, kæmpede man i puljerne alle mod alle. Dette betød at efter 3-4 kampe til hver, stod Silkeborg Karate skoles’ kæmpere tilbage med ikke mindre ind 3 guld og 1 sølv medalje.

 

Resultater:

Kata U12, 10.-6.kyu, piger: Guld til Julie Kronborg.

Kata U12, 5.-1.kyu, piger: Sølv til Anemone Gedebjerg.

Kata U14, 5.-1.kyu, drenge: Guld til Andreas Kronborg.

Kata U16, 5.-1.kyu, drenge: Guld til Mads Halskov.

 

Et stærkt hold til søndagens’ kampe i Holstebro!

Resultater fra Holstebro Karate Open 2016

IOGKF DM 2016

IOGKF DM 2016 i Sakskøbing

 

I weekenden d. 29-30.10 2016 deltog 2 karate ka’er fra Silkeborg karate skole Stævnet foregår som en kombination af bredde-stævne og et DM.

Der kan kun være en danmarksmester i en aldersgruppe og derfor ligger denne titel i de åbne klasser, hvor alle bælte-grader kan være med. Ligeledes kæmper drenge og piger i samme grupper, der er to deltagere på gulvet samtidigt og viser hver deres Kata.

I den lukkede klasse: Piger og drenge 11 – 13 år. vandt både Andreas Kronborg og Anemone Gedebjerg bronze.

I den åbne klasse: Piger og drenge 11 – 13 år. Vandt Andreas Kronborg sølv.

 

Andreas Kronborg og Anemone Gedebjerg med deres velfortjente medaljer fra IOGKF DM 2016.

 

Beskrivelse af instruktør & assistenttræner

                      

Instruktør og Coach: Ulrik B. Raaby                      

   

Uddannelse under Dansk Karate Forbund(DKarF) 

WKF Kata Kursus – 2014                                                                                                                                                                                                               

 

Uddannelse under Danmarks Idrætsforbund (DIF)

Træner 2 – 2013

Træner 1 – 2011

 

Uddannelse under Dansk Karate Forbund (DKarF)

Forbundsinstruktør – 2012

Licensinstruktør – 2011

 

Dommer uddannelse under Dansk Karate Forbund (DKarF)

Kata & Kumite – 2011

 

Gerlev Idrætshøjskole

Idrætspædagogik – 2009

Idrætspsykologi – 2009

Personlig udvikling – 2009

Funktionel træning – 2009

DGI´s Lederuddannelse – 2009 
 

 Assistenttræner
Assistenttræner & Coach: Cathrine Johansen

Under uddannelse

Link til Elite Silkeborg

Gå direkte til Elite Silkeborg.

Link: Elite Silkeborg

 

Der er kun mulighed for optagelse i Elite Silkeborg, hvis man er på SKS Kata Team og man som udgangspunkt er en del af Dansk Karate Forbunds Talentcenter eller Landshold.

Eliteplan

Hvad er formålet med en Elite plan for SKS Kata Team?

 

På SKS Kata Team i Silkeborg arbejder vi med bredden, og vi gør en stor indsats for at de elever som træner på SKS Kata Team får det optimale ud af den træning vi kan give dem.

 

Når vi ser et eller flere talenter på SKS Kata Team er det vores opgave at få dem forberedt på en optagelse i Talentcenter Vest, hvis de altså ønsker dette.

 

Formålet er samtidigt at udøvere på talentcentrene indskoles, med henblik på rekruttering til Landsholdet under Dansk karate forbund.

 

Eleverne på Talentcentrerne / Landshold træner ikke sammen.

 

Talentcentret træner en gang pr. måned, i en rotationsordning mellem de klubber som har elever i talentcenter.

 

For de udøvere der ligger udenfor talentcenter rammerne, vil breddeudvalget arrangere regionstræninger eller klubudvikling.

 

Der lægges vægt på det fundamentale i konkurrencen, og det er her at det hele introduceres, for både udøvere, trænere og forældre, træningen skal virke som et springbræt til talentcentrene.

 

Stævnedeltagelse og resultatbaggrund er ikke en forudsætning for udtagelse til talentgruppen, men det er helt sikkert et plus at kunne vise et flot resultat ved et eller flere stævner.

 

Det er kun chefinstruktøren (Klaus L. Sørensen) for Silkeborg karate skole som kan indstille en elev til et talentcenter. Dette vil altid forgå efter en samtale med instruktøren for SKS Kata Team. (Ulrik B. Raaby)

Det gør vi for at der ikke skal opstå misforståelser mellem elever, forældre og instruktører.

 

Definitionen af et talent er :

"En elev, som har evnen til at tilegne sig fysiske, psykiske, tekniske, samt visuelle aspekter af karate, og som har indset nødvendigheden af og er villig til at yde den

vedvarende store indsats der kræves at hæve sit niveau i konkurrence øjemed"

 

Retningslinjer for SKS Kata Team.

Retningslinjer for SKS Kata Team.

 

1. SKS Kata Team er et supplement til den normale træning og ikke en erstatning.  Man skal følge ens ordinære karatehold for at kunne gå til graduering, det er ikke nok at træne på SKS Kata Team. Det er absolut et plus til gradueringen, hvis man også træner på SKS Kata Team.

 

2. Man skal godkendes af ens holdinstruktør for af komme til udtagelse. Det er kun instruktøren for det ordinær hold man træner på, der kan godkende en elev til at komme til udtagelse. Derefter vil instruktøren tag en samtale med den eller de elever, som har mulighed for at komme til udtagelse. Det er kun instruktøren for SKS Kata Team der kan udtage elever til SKS Kata Team det sker i forbindelse med sved & teknik testen som finder sted en gang om året.

 

3. Udtagelse til Kata Talent Center Vest under Dansk Karate Forbund. For at komme i betragtning til en udtagelse under Dansk Karate Forbund skal man træne på SKS Kata Team, derudover skal man indstilles at instruktøren for SKS Kata Team (Ulrik B. Raaby) og derefter vil klubbens chefinstruktør (Klaus L. Sørensen) tage de navne med til bestyrelsen, som så vil giver det enlige okay for en udtagelse.

 

4. Der er kun udtagelse en gang om året. Udtagelsen til SKS Kata Team finder sted en lørdag sidst på året (oktober/november).

 

5. Der er mødepligt til træning. For at kunne deltage til stævner er det en forudsætning, at man passer sin træning på SKS Kata Team, ligesom at man også skal passe sin træning, hvis man skal til graduering på de ordinære hold.

 

6. Man skal deltage ved stævner. Klubmesterskaber tæller ikke med, man skal udenfor klubben, da det er her man får størst erfaring. På SKS Kata Team skal man minimum deltage ved 4 stævner om året.

 

7. Man skal med til sved & teknik testen. Når man kommer til udtagelse er der to ting man skal gennemføre det er sved & teknik testen. Det gør vi for at se om den enkelte elev har det niveau der skal til for at være en del af SKS Kata Team.

 

8. Bliver man syg eller på anden måde ikke kan deltage skal man kontakte instruktøren. Det er vigtig for os som instruktør at vide hvordan vores elever har det. Derfor skal man altid kontakte instruktøren, (Ulrik B. Raaby) hvis man ikke kan deltage til træningen og det er minimum 2 timer før.

 

9. Man skal betale kontingent. Er man elev i en anden klub kan man godt deltage på holdet som gæst eller som fast elev, man skal dog kunne fremvise en gyldig indbetaling af kontingent i den klub man træner i. Samt man skal opfylde de samme retningslinjer som eleverne i Silkeborg Karate Skole skal. For nærmer info kontakt Silkeborg Karate Skole. Att. Ulrik B. Raaby

 

10. Der er som udgangs punkt kun 15 pladser på SKS Kata Team og man skal være fyldt 10 år. Der er som udgangs punkt kun 15 pladser på holdet, det er for at kunne holde et højt niveau. Derfor kan vi løbe ind i en større eller mindre udskiftning på holdet. Man kan aldrig forhånds udtages til SKS Kata Team, selv om man opfylder sin kontrakt. Man skal altid til udtagelse da der som udgangs punkt kun er 15 pladser på holdet, så der er fri konkurrence om de 15 pladser der nu er. Man skal være fyldt 10 år for at kunne deltage på holdet, da vi mener at det er et godt udgangs punkt for den enkelte elev. Der udover skal man som et minimum kunne Gekisai Dai Ichi på fri takt.

 

Vejen

 

 For at blive optaget på SKS Kata Team skal du være fyldt 10 år.

 • Det er kun instruktøren for det ordinære hold man træner på, der kan godkende en elev til udtagelsen. Derefter vil instruktøren tage en samtale med den eller de elever, som har mulighed for at komme til udtagelsen.

   
 • Er man elev i en anden klub kan man godt deltage på holdet som gæst eller som fast elev, man skal dog kunne fremvise en gyldig indbetaling af kontingent i den klub man træner i. Samt man skal opfylde de samme retningslinjer som eleverne i Silkeborg Karate Skole skal. For nærmer information kontakt Silkeborg Karate Skole. Att. Ulrik B. Raaby.

   
 • Det er kun instruktøren for SKS Kata Team der kan udtage elever til SKS Kata Team.

   
 • 1 gang om året afholdes der en udtagelse hvor den ansvarlige træner vurderer dit tekniske og fysiske niveau.

   
 • Træneren for SKS Kata Team sætter rammerne for udtagelsen.

   
 • Fysisk form (supplerende fysisk træning er vigtigt som præstationsoptimering, skadesforebyggelse og for at kunne lægge intensitet i alle træningstimer).

   
 • Engagement (indstilling er et must, her kigges der efter om eleven virkelig brænder for det både til stævner og træning. Man skal være pligtopfyldende, kunne hjælpe de andre på holdet og planlægge sine aktiviteter ud fra stævner og træning).

   
 • Opbakning fra forældre og klub (Et tæt samarbejde imellem kæmper, klubtræner og forældre (for ungdom) er fundamentet for den synlige opbakning. Der er tydelig ansvarlighed omkring udtagelsen, planlægning og ansøgning samt tilstedeværelse ved stævner og træninger).

   
 • Træningsmængde Her er ingen faste tal men en elev på SKS Kata Team træner 3-5 timers karate om ugen).

   
 • Stævnedeltagelse Man skal deltage ved minimum 4 stævner om året på SKS Kata Team og klubmesterskabet tæller ikke med.

   
 • Brugerbetaling
  DKF-Licens, WKF Kata Gi, Obi, Træningstøj, Stævne gebyrer, Kørsel til alle udenlandske stævner, Hotel og forplejning.

 

Resultater fra Kaizen Open 2016

Silkeborg Karateskole gjorde sig positivt bemærket i weekenden. Vores konkurrencehold deltog ved dette
års Kaizen Open 2016, og høstede ikke mindre end 5 medaljer, hvoraf en var af guld, to af sølv og to af
bronze.
Kaizen Open 2016 foregår på tværs af stilarter indenfor karate, og medaljerne blev høstet i et tæt felt af
meget dygtige karateudøvere herunder flere landsholdskæmpere.

 

Guld til:

Jacob Albert Hansen (Drenge Cadets).

 

Sølv til:

Esben Homann (Drenge Cadets).

Andreas Kronborg (Åben: Drenge 12 - 13 år).

 

Bronze til: Anemone Gedebjerg (Åben: Piger ungdom 10 - 11 år).

Isac Hejlesen (Åben: Drenge ungdom 12 - 13 år).

 

To stærke hold var i Kolding til lørdagens’ og søndagens’ kampe!

Resultater fra Gladsaxe Cup 2016

3 medaljer blev høsten fra Gladsaxe Cup 2016.

Medaljerne fordelte sig således. 
Sølv:
Esben Homann (Drenge 13 år 3. kyu – Dan).

Bronze:
Andreas Kronborg vandt bronze i opsamlingen (Drenge 12 år 10 - 4. kyu).

Sølv:
Jacob Albert Hansen (Drenge 14-15år 4 - 1kyu).

Isac Hejlesen fik en enkelt kamp, og Mads Halskov fik 4 kampe, men tabte i semifinalen og opsamlingsbronze kampen.

Resultater fra Gladsaxe Cup 2016 Resultater fra Gladsaxe Cup 2016